Taido Kids

Järvenpään Taidoseura sai tammikuussa 1998 ensimmäisenä Taidoseurana Suomessa Nuori Suomi -sinetin osoituksena laadukkaasta nuorisotyöstä.

Joka syksy aloittaa junnualkeiskurssillamme 10-20 noin 7-12-vuotiasta lasta Taidoon tutustumisensa, ja aktiivisia juniori-ikäisiä seurassamme on yli 30. Junioriharjoituksissa käy yleensä noin 20 lasta kerralla, joten salimme 350 m2 ovat tehokkaassa käytössä. Junioriharjoituksissa on yleensä 2-4 ohjaajaa, joten ryhmä jaetaan osiin tarpeen mukaan.

Varsinaisia juniorikursseja on meillä järjestetty vuodesta 1994 alkaen. Lasten harjoituksissa painotetaan fyysisissä ominaisuuksissa lähinnä motoriikan, kimmoisuuden ja liikkuvuuden kehittämistä varsinaisen lajiharjoittelun ohella. Henkisistä ominaisuuksista keskitytään ryhmässä toimimisen, keskittymiskyvyn ja kärsivällisyyden kehittämiseen. Otteluharjoituksia ei vielä alkeiskurssilla paljoakaan ole, vaan vasta reilun vuoden harjoittelun jälkeen.

Juniorit suorittavat erivärisiä raitavöitä vuosittain ja jokaiseen vyöhön suoritetaan yksi mon-merkki. Vyöjärjestelmä rakentuu niin, että se tukee juniorin kehittymistä, antaa onnistumisen elämyksiä ja selkeän mittarin juniorin edistymisestä.

Tavoitteena Taido Kidseissä on monipuolisten liikuntataitojen kehittäminen ja liikunnalliseen elämäntapaan innostaminen taidoharjoittelun kautta!